Vår historia

Historien om Nikab är inte lång, men mycket har hänt under den relativt korta tiden. Det här är historien om Nikab.

Historien om Nikab

Det började med en rostig Merca

En motocrossolycka 2013 blev det något oortodoxa startskottet för vad som idag är Nikab. Grundaren Tim Marklund skadades svårt, och i svallvågorna av det som hände började tankarna om en oviss framtid. Han visste inte hur livet skulle bli och landade i att han i alla fall inte ville bli en belastning för någon arbetsgivare. Så han startade eget. Och det som där och då var Tim, en rostig Merca och en verktygslåda har idag blivit det vi stolt kan presentera som Nikab.

2016

Nikab i sin nuvarande form ser dagens ljus när företagsnamnet registreras.

2018

Tim köper upp en fastighet i Öjebyn där verkstaden finns än idag.

2023

Dennis Marklund tar över Nikab och kliver in som projektledare.

Tim Marklund 1990–2023

“Det löser sig!”

“Det löser sig!” var Tims mantra under hela livet. En inställning som han byggde både Nikab och livet i stort kring, och som även bidragit till vad vi som jobbade med Tim är idag. Och även om han inte finns med oss längre så lever hans karaktär, mentalitet och syn på livet i stort kvar i oss alla. Hans tro på familjen och hans sätt att väva in det i hur han drev företaget. Vi har tappat en familjemedlem, men Tims anda kommer alltid att leva kvar genom Nikab.

Så Tim, oroa dig inte – vi löser det.

Idag är vi över 50 medarbetare på två kontor och verkstäder i norra Sverige. Vi har stora kunder som kan lita på att vi både kommer snabbt och löser deras problem – både i och utanför Sverige. På listan över högprofilerade kunder finns bolag som SCA, Boliden och Smurfit Kappa.

Trots vår snabba expansion och de spännande utmaningar som följer så håller vi hårt vid att vara det bolag vi alltid varit och alltid vill vara: professionella ja-sägare med en stor portion passion för det vi håller på med. Vi gillar att laga, skapa, bygga och utmana oss själva. Och just den inställningen har gett oss stora förtroenden från våra kunder som ser att vi inte bara gör vad som krävs – vi gör det som vi tror är bäst, roligast och mest effektivt för att utveckla oss själva och våra kunder.

Precis som Tims krasch 2013 fick honom att leta nya vägar i livet, har det också präglat hela företaget han skapade.

Är du en del av vår framtid?

Gör karriär hos oss

Vi är intresserade av nya tillskott

Kontakta oss